Geboorte van een kind met schisis

Ook als u al voor de geboorte weet dat uw kind schisis heeft, blijft de geboorte een spannend moment. Hoewel u zich heeft kunnen voorbereiden, weet u niet hoe uw kind met schisis er precies uit zal zien. Ook is het vaak tot de geboorte onzeker voor ouders of het kind een gehemeltespleet heeft of niet.

Als u zich niet van tevoren heeft kunnen voorbereiden, is het waarschijnlijk een grote schok dat uw kind schisis heeft. Na de spanning en inspanning van een bevalling komen er plotseling een heleboel onzekerheden en vragen op u af.

U kunt te maken krijgen met verwarrende gevoelens. Aan de ene kant blijdschap door de geboorte van uw kind, maar aan de andere kant verdriet of boosheid en zorgen over de toekomst. En vaak zijn er ook praktische problemen met het voeden van het kind.

Meestal hebben ouders al snel behoefte aan antwoorden op hun vragen en informatie over de aandoening van hun kind. Daar proberen wij met het Schisisteam een helpende hand bij te bieden.

geboorte

Aanmelden
Direct na de geboorte kan de kinderarts, huisarts of verloskundige uw kind aanmelden bij het Schisisteam. Binnen enkele dagen nemen wij contact met u op. U krijgt informatie over schisis en de behandeling van schisis. Ook krijgt u praktische adviezen over hoe u uw kind het beste kunt verzorgen en voeden.