Zwanger

Steeds meer vrouwen krijgen tegenwoordig rond de twintigste week van de zwangerschap een echo. Een eventuele lip- of kaakspleet is dan vaak al te zien. Maar een gehemeltespleet is vaak niet te zien.

zwanger

Echo van een baby met dubbelzijdige schisis.

 

Is er een schisis te zien op de echo? Dan wordt u in contact gebracht met het Schisisteam en krijgt u informatie over schisis en de behandeling.

Het belangrijkste is dat u weet dat u er niet alleen voor staat.  Gevoelens van onzekerheid, bezorgdheid, verdriet of zelfs boosheid zijn normaal. Door een goede voorbereiding krijgt u meer inzicht en inzicht maakt acceptatie makkelijker.

De meeste ouders die al voor de bevalling wisten dat zij een kind met schisis zouden krijgen, zeggen blij te zijn dat ze het van tevoren wisten. Zij hebben zich daardoor kunnen voorbereiden en zich kunnen laten informeren over wat hen te wachten zou staan.

Maar dat geldt niet voor iedereen. Er zijn ook ouders die het niet van tevoren wisten en die zijn juist dáár blij mee. Zij hebben van hun zwangerschap kunnen genieten zonder zich zorgen te maken over de geboorte van een kind met schisis.