MCL: beste kaakchirurgen van Nederland

De beste kaakchirurgen van Nederland zijn in het Medisch Centrum Leeuwarden te vinden. Dat meldt Elsevier in zijn uitgave, waarin specialismen in Nederlandse ziekenhuizen worden vergeleken. Elsevier komt tot deze conclusie na een uitgebreid eigen onderzoek.

De afdeling kaakchirurgie in het MCL beoefent het specialisme over de volle bandbreedte. Eén van de speerpunten is de hoofd-halsoncologie. De vijf kaakchirurgen in het MCL (Dr. K. (Kees) Heijdenrijk, dr.E.H. (Erik) van der Meij, Drs. H.B. (Hans) Seydell, drs.J.H. (Henk) Sillevis Smitt en Dr. J.G.A.M. (Jan) de Visscher ) zijn ook actief bij schisis (‘hazenlip’) en een hele reeks zeer specifieke behandelingen.

Kaakchirurg Jan de Visscher van het MCL geniet internationaal aanzien onder vakgenoten. ‘Daarnaast hebben we hier op de poli een goed team, waarbij we ons goed proberen in te leven in de patiënt,’ aldus kaakchirurg Kees Heijdenrijk. ‘Dat kost energie, maar we vinden het niet meer dan vanzelfsprekend.’ Kaakchirurg De Visscher benadrukt dat teamwork tot goede resultaten leidt. ‘De assistentes, de secretaresses, de mondhygiëniste, de verpleegkundigen, ze zijn allen onmisbaar voor een goede samenwerking en een goed eindresultaat.’

Ook andere specialismen van het MCL komen voor in de Elsevier-top 10. Gastro-enterologie, geriatrie, oncologie, plastische chirurgie en reumatologie in het MCL horen volgens Elsevier bij de top.